Nu har jag skrivit en artikel om Kevin Borg C':

Bara för att det är kul ;) Och jag vill testa att vara en liten journalist eftersom jag ska satsa på det sen när jag blir vuxen (: Kanske inte det mest intressanta ämnet för fler av er, men det är själva artikeln ni ska fokusera på ;) Säg gärna till om det är några fel ni hittar!




 

Kevin Borg föddes i Floriana, Malta, 9 juni 1986. På Malta spelade han fotboll och han var riktigt duktig! Han både spelade och sjöng. Men till sist fick han välja mellan musiken och fotbollen - valet blev musiken!


Han ställde upp två gånger i den Maltesiska Melodifestivalen både år 2006, då han hamnade på åttonde plats med låten You're my dream, och år 2007, kom han fyra med låten Whenever.
När Kevin var 16 år gick hans mamma bort i cancer, kvar av familjen vart då pappa Mario, Kevin och hans bror Daniel. Men Kevin säger att hans mamma fortfarande lever kvar i hans musik. En dag när Kevin uppträdde gick Sofia Lundgren för att lyssna på honom, efter ett tag började dom träffas oftare och dejta. 12 december år 2007 flyttade Kevin till Sverige, för kärlekens skull. Dom bodde hos Sofias föräldrar uppe i Arvidsjaur.
När Idoljuryn kom till Luleå lyckades Sofia övertala Kevin att söka till Idol 2008. Kevin gick vidare direkt och juryn tyckte mycket om honom. Under resterande fredagsfinalerna fortsatte Kevin att imponera på både juryn och tittarna, han vann folkets hjärta och hängde inte löst en enda fredag! Flickvännen fanns med i publiken varje fredag och hejade på honom, utan henne hade han aldrig varit den han är idag. Han tog sig hela vägen till finalen och fick sjunga i Globen, exakt ett år efter att han kom till Sverige stog han i Globen och vann allting. Hans första singel blev då vinnarlåten With every bit of me som sålde Platina! Kevin började turnéra och han älskade att träffa sina fans. Hans svenska språk har förbättrats så otroligt på så kort tid!
Senare på 2009 kom Kevins andra singel Street Lights. Han fick åka till Los Angeles och spela in en musikvideo till till låten, och båda singlarna fanns med på hans första skiva The Beginning som släpptes i början av Mars, Kevin fick alltså mycket längre tid med sin skiva än vad de andra Idol-vinnarna har fått. Han började då turnéra i hela Sverige med sina alldeles egna låtar från skivan. Han skrev också två egna låtar som fanns med på albumet, Paint it black var en av låtarna och Kevin tyckte att den låten kändes "som 2009". Den andra låten, More than I do now, skrev han till sin flickvän. En tid efter det släpptes låten The last words från hans album som digital singel och blev även omgjord till en remix. I somras åkte han även till hemlandet Malta och uppträdde där och träffade sina fans, det är något han vill göra igen.
Kevin och Sofia bor numera i Stockholm, men Sofia är med när Kevin är ute och uppträder och hjälper till med allting. Just nu är Kevin upptagen med sin huvudroll som Troy Bolton i den svenska uppsättningen av High School Musical, den har spelats i Stockholm på Göta Lejon, men nu under år 2010 åker HSM ut på turné i flera olika städer. När han är klar med den turnén kommer det förmodligen en ny skiva, under 2010 får vi hoppas!


Kommentarer
Postat av: gabriella

Helt otroligt. kevin är ju en så härlig kille som man aldrig kan sluta älska. jag har sätt musikalen 2 gånger snart för tredje gången

2010-01-01 @ 23:56:06
URL: http://kevinsofia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0