Marinerad filé

Mamma gjorde någon ny filé-grej idag, jag älskar verkligen filé! Och den här var också jättegod! Jag tror att det här är receptet, det är ungefär det iallafall! :}


Marinerad fläskfilé
ca 10 port.

1,5 kg fläskfilé

Krossad grönpeppar

Finstött rosmarin

Timjan

Vitlökspulver

Grillkrydda

Salt

Paprika pulver

Klappa in ordentligt med kryddor i köttet. Låt "verka" i 1 dygn. Helstek sedan filén 225 grader 20-25 minuter i mitten av ugnen.

 Marinad

½ msk salt

1 dl balsamvinäger

3/4 dl vatten

2 ½ dl majs- eller solrosolja

3 st pressade vitlöksklyftor

1 msk finhackad lök

1 pkt djupfrysta örtkryddor provencale

½-1 dl kapris


Skär köttet i skivor och lägg det i marinaden. Häll gärna ner skyn från stekningen.
Denna rätt bör göras färdig minst ett dygn i förväg.
Serveras med potatisgratäng eller potatissallad.

Källa


Kommentarer
Postat av: Ida

fin blogg du har ^^

2009-08-30 @ 18:19:43
URL: http://knasida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0