Marinerad filé
Mamma gjorde någon ny filé-grej idag, jag älskar verkligen filé! Och den här var också jättegod! Jag tror att det här är receptet, det är ungefär det iallafall! :}
Marinerad fläskfilé ca 10 port.
1,5 kg fläskfilé
Marinerad fläskfilé ca 10 port.
1,5 kg fläskfilé
Krossad grönpeppar
Finstött rosmarin
Timjan
Vitlökspulver
Grillkrydda
Salt
Paprika pulver
Klappa in ordentligt med kryddor i köttet. Låt "verka" i 1 dygn. Helstek sedan filén 225 grader 20-25 minuter i mitten av ugnen.
Marinad
½ msk salt
1 dl balsamvinäger
3/4 dl vatten
2 ½ dl majs- eller solrosolja
3 st pressade vitlöksklyftor
1 msk finhackad lök
1 pkt djupfrysta örtkryddor provencale
½-1 dl kapris
Skär köttet i skivor och lägg det i marinaden. Häll gärna ner skyn från stekningen.
Denna rätt bör göras färdig minst ett dygn i förväg.
Serveras med potatisgratäng eller potatissallad.
Källa
Kommentarer
Postat av: Ida
fin blogg du har ^^
Trackback